29 september 2017

Cora van Nieuwenhuizen te gast bij BNR

In het politiek panel met Dennis de Jong (SP), luister naar het fragment. 

Zie ook bijgevoegd artikel; 'Rollen omgedraaid: Europese Commissie kritischer dan Rekenkamer'.

5 juli 2017

NRC over ECB

Een interview met Cora van Nieuwenhuizen over transparantie van de Europese Centrale Bank inzake het opkopen van bedrijfsobligaties. Lees hier het bericht.

 

 

8 juni 2017

Emerce over Fintech aanbevelingen

 

De Europese Commissie heeft vandaag in haar Midterm Review van de Kapitaalmarkten Unie aangekondigd dat Fintech bedrijven die in een Europese lidstaat een vergunning hebben om financiële diensten te verlenen, ook in heel Europa mogen opereren. De Commissie zegt in haar verklaring dat Fintech een grote rol kan spelen bij het vervolmaken van de Kapitaalmarkten Unie.

Als Fintech rapporteur is Cora van Nieuwenhuizen zeer verheugd dat de Europese Commissie haar aanbevelingen overneemt.

Lees hier het artikel in Emerce.

 

 

22 mei 2017

Zakendoen met Fintech

Cora van Nieuwenhuizen te gast bij het programma Zakendoen van BNR over haar Fintech rapport dat sinds vorige week aangenomen is en op tafel ligt bij de Europese Commissie.

Luister hier naar de uitzending.

8 mei 2017

Interview InFinance

Uitgebreid interview met Cora van Nieuwenhuizen in het financiële blad InFinance, over haar Fintech rapport en de gevolgen, uitdagingen en kansen van innovatieve ontwikkelingen in de financiële sector. Op uitnodiging van InFinance spreekt Cora binnenkort op een grote conferentie over de relatie van Fintech ontwikkelingen tot de hypotheekmarkt, dat iedereen raakt.

 

6 april 2017

Fintech: aan tafel of op het menu

Fintech is het buzzword in de financiële industrie. In Amerika en Azië is dat al heel lang zo, in Europa begint de bewustwording. Langzaam, dat wel. Als ik op congressen en spreekbeurten aan de financials vraag wie er een bitcoin bezit,  gaan er nagenoeg geen handen omhoog. We zijn in Europa nog teveel naar het verleden en de financiële crisis aan het kijken en maatregelen aan het nemen om die, hopelijk, in de toekomst te voorkomen. Terwijl we vooruit moeten kijken, want als het om Fintech gaat, zitten we ófwel aan tafel, ófwel staan we op het menu.

Lees het opiniestuk van Cora van Nieuwenhuizen over Fintech voor NRClive.

 

 

14 maart 2017

De Correspondent over flitskredieten

"In heel Europa is er geen politicus te vinden die het prima vindt als mensen zulke krankzinnige rentes moeten gaan betalen", zegt Cora van Nieuwenhuizen tegen De Correspondent over flitskredieten. In Nederland is de wetgeving streng, maar kredietverleners vinden hun weg naar de Nederlandse markt via het buitenland. Een slechte zaak!

10 maart 2017

Deloitte interview over Fintech

Bekijk hier de bijdrage van Cora van Nieuwenhuizen aan de discussie over hoe Fintech de financiële wereld gaat veranderen.

16 februari 2017

Hoe transparant is de ECB?

Artikel van Follow The Money met Cora van Nieuwenhuizen over de transparantie en werkwijze van de Europese Centrale Bank en hoe zij omgaat met verantwoording afleggen aan Europese politici. "De heren zijn uitermate bedreven in het volpraten van de vijf minuten met een totaal non-antwoord". 

Lees hier het artikel.

27 januari 2017

Fintech in de Telegraaf

'Ruim baan voor de Europese Fintech', kopt de Telegraaf groot naar aanleiding van het advies dat Cora van Nieuwenhuizen vandaag presenteert aan de Europese Commissie over de ontwikkelingen rondom Fintech.

"De EU moet zijn regelgeving opschudden zodat de fintechsector ruim baan krijgt voor experimenten. Dat blijkt uit een rapport van VVD-europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen, die namens het Europees Parlement is aangesteld als zogeheten fintechrapporteur". 

 

Lees hier het artikel.

18 januari 2017

Earth Oberservation Magazine

Cora van Nieuwenhuizen in het Earth Observation Magazine. Ruimtevaart is een sector van de toekomst, die onze samenleving veel economische voordelen kan opleveren. Hiervoor is het wel belangrijk dat we er op de juiste manier mee omgaan. De EU heeft geïnvesteerd in de ruimtevaartprogramma's Galileo (navigatie) en Copernicus (aardobservatie).

Lees hier het hele artikel.

23 december 2016

Italiaanse bank redden?

Cora van Nieuwenhuizen in Stand.nl over het reddingsplan voor de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. De afgelopen weken probeerde de oudste bank van de wereld vijf miljard bij elkaar te krijgen, maar investeerders willen dat geld er niet in stoppen.

Nu kan alleen de Italiaanse staat de bank nog redden van de ondergang. Dat wilde de Europese Centrale Bank nou juist niet meer. De Bankenunie die de afgelopen jaren is opgetuigd, moet ervoor zorgen dat niet de Europese burgers, maar de directe belanghebbenden van een bank moeten opdraaien voor de problemen.

De stelling was daarom: 'Als de belastingbetaler opdraait voor de redding van de Italiaanse bank Monte dei Paschi, is Europa acht jaar na de bankencrisis terug bij af'. Van Nieuwenhuizen vindt dat te ver gaan, maar het is zeker een stap terug, waar we niet blij mee moeten zijn.

Luister hier naar de uitzending.

14 december 2016

‘Niks te verbergen, wel te beschermen’

Een interview met het magazine van het Verbond van Verzekeraars, Verzekerd!

Klik hier om het interview te lezen.

15 november 2016

Interview over verkiezing Trump

Omroep Brabant interviewt Cora van Nieuwenhuizen over de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten en over het onderzoek naar de Panama Papers. Klik hier om het interview te beluisteren.

13 oktober 2016

Pensioenplatform interviewt Cora van Nieuwenhuizen

Omni verbindt mensen, meningen en feiten over pensioenen en vermogensbeheer. Lees hier de bijdrage van Cora van Nieuwenhuizen over de rol van Brussel.

29 september 2016

Problemen bij Deutsche Bank

Niet de Duitse belastingbetaler, maar de aandeelhouders van de in nood verkerende Deutsche Bank moeten de rekening betalen, zegt Cora van Nieuwenhuizen in BNR's Spitsuur. Volgens de regels van de Bankenunie is een zogenoemde 'bail out' door de overheid niet meer toegestaan. Van Nieuwenhuizen wees erop dat de regels van de Bankenunie moeten worden gevolgd,

Luister hier naar het fragment.

17 september 2016

De toekomst van Europa bij WNL

Cora van Nieuwenhuizen bij Opiniemakers van WNL discussieert met, onder andere, Kees Verhoeven over de toekomst van Europa en de door D66 ingediende donorwet.

Luister hier naar de uitzending .

5 september 2016

Cora van Nieuwenhuizen bij Buitenhof

Een debat over de aanpak van internationale belastingontwijking door multinationals bij televisieprogramma Buitenhof. Klik hier om het debat te bekijken.

12 juli 2016

Cora van Nieuwenhuizen over Brexit

Interview over de Brexit en hoe de Europese schaduw economie te bestrijden. Allemaal pinnen of om een bonnetje vragen tijdens de vakantie!

Luister hier naar het interview

11 juli 2016

BNR over noodfonds voor Italiaanse banken

Cora van Nieuwenhuizen bij BNR over de oproep van de Deutsche Bank om een noodfonds voor Italiaanse banken in te stellen. Een slecht idee!

6 juli 2016

Interview over een sociaal Europa

 

Wat is een 'sociaal' Europa volgens Cora van Nieuwenhuizen.

20 juni 2016

BNR over Brexit

Cora van Nieuwenhuizen bij BNR over de mogelijke Brexit en de Europese Interne Markt.

 

Luister hier naar de uitzending

16 juni 2016

Elsevier televisie

Cora van Nieuwenhuizen bij Elsevier TV om te praten over het overtreden van de begrotingsregels van lidstaten en natuurlijk over de belachelijke uitspraak van Europese Commissie voorzitter Juncker dat Frankrijk meer tijd krijgt om het begrotingstekort aan te pakken, ‘omdat het Frankrijk is’. Dat kan echt niet!

Bekijk >

9 juni 2016

Belastingontwijking: Cora van Nieuwenhuizen in de Telegraaf

Cora van Nieuwenhuizen, en de hele VVD delegatie, stemde in Straatsburg tegen het zogenoemde 'Anti-Tax Avoidance Directive’ rapport gestemd. In dit rapport staan vergaande voorstellen om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan. Zo wordt, onder andere, voorgesteld om een EU-brede 'zwarte lijst' van vermeende belastingparadijzen op te stellen. Dat klinkt sympathiek, en is elders al geprobeerd, maar zal eindigen in diplomatiek getouwtrek rondom de criteria. Extra Europese maatregelen bovenop het actieplan van de OESO om belastingontwijking tegen te gaan zijn slecht voor het Europese vestigingsklimaat en leiden tot verontwaardiging van de internationale handelspartners.

Bekijk >

1 juni 2016

Ruimtevaart in de Volkskrant

Cora van Nieuwenhuizen in de Volkskrant over de nieuwe Europese lanceer mogelijkheid voor mini- satellieten.

Bekijk >

 

30 april 2016

Elsevier televisie

Interview met Cora van Nieuwenhuizen bij Elsevier tv, over het monetair beleid van de ECB.

28 april 2016

Interview over benchmarks wetgeving

Cora van Nieuwenhuizen in het Financieele Dagblad over de benchmarks wetgeving, die fraude met indices zoals Libor en Euribor moet voorkomen.

Bekijk >

24 april 2016

Cora van Nieuwenhuizen op Global Capital

 

Interview met Cora van Nieuwenhuizen over de Europese securitisatiemarkt.

Bekijk >

22 april 2016

Cora van Nieuwenhuizen bij BNR

Bij het Politiek Panel over het leenstelsel en pensioenen.

Luister hier naar Politiek Panel

19 april 2016

De Telegraaf over quantum technologie

Cora van Nieuwenhuizen in de Telegraaf over het goede nieuws dat de Europese Commissie 1 miljard euro vrijmaakt voor onderzoek naar quantum technologie.

Bekijk >

13 april 2016

Cora van Nieuwenhuizen bij BNR

Interview over de Europese aanpak van internationale belastingontwijking.

Luister hier naar het fragment

12 april 2016

Cora van Nieuwenhuizen in het Financieele Dagblad

Over de voorstellen van de Europese Commissie om multinationals te verplichten om informatie te openbaren over hun activiteiten, omzet, winst en belastingafdracht in EU-landen.

Bekijk >

7 april 2016

Interview met Bank Wereld

 

Interview met Cora van Nieuwenhuizen in het kwartaalblad van de Nederlandse Vereniging van Banken over, onder andere, haar bedenkingen bij een Europees depositogarantiestelsel.

Bekijk >

 

 

18 maart 2016

BNR Politiek Panel: vluchtelingencrisis

Cora van Nieuwenhuizen in gesprek met BNR's Roelof Hemmen over, onder andere, de vluchtelingencrisis.

Luister hier naar de uitzending

15 maart 2016

‘Onze’ vrouw in Brussel: Omroep Brabant

Cora van Nieuwenhuizen over de desastreuze gevolgen van het monetair beleid van de ECB.

Luister hier naar het gesprek.

9 maart 2016

Cora van Nieuwenhuizen in de Telegraaf

Over de problemen rondom verdere kwantitatieve verruiming van de ECB.

3 maart 2016

Cora van Nieuwenhuizen in Connexie

 

Over het oplossen van de problemen rondom telefoneren over de landsgrenzen.

16 februari 2016

Cora van Nieuwenhuizen in Elsevier

Over de internationale aanpak van belastingontwijking door multinationals.

12 februari 2016

Cora van Nieuwenhuizen bij BNR Politiek Panel

Samen met Mona Keijzer (CDA) en Jan Paternotte (D66).

8 februari 2016

Cora van Nieuwenhuizen op Accountant.nl

Column over internationale belastingontwijking.

28 januari 2016

Cora van Nieuwenhuizen in The Asset

Over de wetgevingsproblemen rondom de Europese securitisatiemarkt.

21 december 2015

Cora van Nieuwenhuizen te gast bij Opvliegers van Powned

In gesprek met Euroscepticus Erik de Vlieger over de (on)zin van Europa.

21 december 2015

Cora van Nieuwenhuizen bij Politieke Schatkamer van WNL

Een terugblik op het politieke jaar 2015.

21 december 2015

Cora van Nieuwenhuizen bij Haagse Lobby

Over het succes op de benchmarkwetgeving.

18 december 2015

Te gast bij Politiek Panel van BNR Nieuwsradio

Gesprek over het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie.

4 december 2015

Cora van NIeuwenhuizen te gast bij Opiniemakers van WNL

Uitzending van Opiniemakers van WNL over, onder andere, de banenplannen van minister Asscher.

25 november 2015

Cora van Nieuwenhuizen bij RTL Z

Live interview over de Europese wetgeving tegen rentefraude.