6 april 2017

Fintech: aan tafel of op het menu

Fintech is het buzzword in de financiële industrie. In Amerika en Azië is dat al heel lang zo, in Europa begint de bewustwording. Langzaam, dat wel. Als ik op congressen en spreekbeurten aan de financials vraag wie er een bitcoin bezit,  gaan er nagenoeg geen handen omhoog. We zijn in Europa nog teveel naar het verleden en de financiële crisis aan het kijken en maatregelen aan het nemen om die, hopelijk, in de toekomst te voorkomen. Terwijl we vooruit moeten kijken, want als het om Fintech gaat, zitten we ófwel aan tafel, ófwel staan we op het menu.

Lees het opiniestuk van Cora van Nieuwenhuizen over Fintech voor NRClive.

 

 

14 maart 2017

De Correspondent over flitskredieten

"In heel Europa is er geen politicus te vinden die het prima vindt als mensen zulke krankzinnige rentes moeten gaan betalen", zegt Cora van Nieuwenhuizen tegen De Correspondent over flitskredieten. In Nederland is de wetgeving streng, maar kredietverleners vinden hun weg naar de Nederlandse markt via het buitenland. Een slechte zaak!

10 maart 2017

Deloitte interview over Fintech

Bekijk hier de bijdrage van Cora van Nieuwenhuizen aan de discussie over hoe Fintech de financiële wereld gaat veranderen.

16 februari 2017

Hoe transparant is de ECB?

Artikel van Follow The Money met Cora van Nieuwenhuizen over de transparantie en werkwijze van de Europese Centrale Bank en hoe zij omgaat met verantwoording afleggen aan Europese politici. "De heren zijn uitermate bedreven in het volpraten van de vijf minuten met een totaal non-antwoord". 

Lees hier het artikel.

27 januari 2017

Fintech in de Telegraaf

Cora van Nieuwenhuizen presenteert vandaag haar advies aan de Europese Commissie over de ontwikkelingen rondom Fintech. De Telegraaf maakt hier melding van.

Lees hier het artikel.

18 januari 2017

Earth Oberservation Magazine

Cora van Nieuwenhuizen in het Earth Observation Magazine. Ruimtevaart is een sector van de toekomst, die onze samenleving veel economische voordelen kan opleveren. Hiervoor is het wel belangrijk dat we er op de juiste manier mee omgaan. De EU heeft geïnvesteerd in de ruimtevaartprogramma's Galileo (navigatie) en Copernicus (aardobservatie).

Lees hier het hele artikel.

23 december 2016

Italiaanse bank redden?

Cora van Nieuwenhuizen in Stand.nl over het reddingsplan voor de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. De afgelopen weken probeerde de oudste bank van de wereld vijf miljard bij elkaar te krijgen, maar investeerders willen dat geld er niet in stoppen.

Nu kan alleen de Italiaanse staat de bank nog redden van de ondergang. Dat wilde de Europese Centrale Bank nou juist niet meer. De Bankenunie die de afgelopen jaren is opgetuigd, moet ervoor zorgen dat niet de Europese burgers, maar de directe belanghebbenden van een bank moeten opdraaien voor de problemen.

De stelling was daarom: 'Als de belastingbetaler opdraait voor de redding van de Italiaanse bank Monte dei Paschi, is Europa acht jaar na de bankencrisis terug bij af'. Van Nieuwenhuizen vindt dat te ver gaan, maar het is zeker een stap terug, waar we niet blij mee moeten zijn.

Luister hier naar de uitzending.

14 december 2016

‘Niks te verbergen, wel te beschermen’

Een interview met het magazine van het Verbond van Verzekeraars, Verzekerd!

Klik hier om het interview te lezen.

15 november 2016

Interview over verkiezing Trump

Omroep Brabant interviewt Cora van Nieuwenhuizen over de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten en over het onderzoek naar de Panama Papers. Klik hier om het interview te beluisteren.

13 oktober 2016

Pensioenplatform interviewt Cora van Nieuwenhuizen

Omni verbindt mensen, meningen en feiten over pensioenen en vermogensbeheer. Lees hier de bijdrage van Cora van Nieuwenhuizen over de rol van Brussel.

29 september 2016

Cora van Nieuwenhuizen over problemen bij Deutsche Bank

Niet de Duitse belastingbetaler, maar de aandeelhouders van de in nood verkerende Deutsche Bank moeten de rekening betalen, zei Cora van Nieuwenhuizen in BNR's Spitsuur. Volgens de regels van de Bankenunie is een zogenoemde 'bail out' door de overheid niet meer toegestaan. Van Nieuwenhuizen wees erop dat de regels van de Bankenunie moeten worden gevolgd,

Luister hier naar het fragment.

17 september 2016

Discussie over de toekomst van Europa bij WNL

Cora van Nieuwenhuizen bij Opiniemakers van WNL discussieert met, onder andere, Kees Verhoeven over de toekomst van Europa en de door D66 ingediende donorwet.

Luister hier naar de uitzending .

5 september 2016

Cora van Nieuwenhuizen bij Buitenhof

Een debat over de aanpak van internationale belastingontwijking door multinationals bij televisieprogramma Buitenhof. Klik hier om het debat te bekijken.

12 juli 2016

Cora van Nieuwenhuizen over Brexit

Interview over de Brexit en hoe de Europese schaduw economie te bestrijden. Allemaal pinnen of om een bonnetje vragen tijdens de vakantie!

Luister hier naar het interview

11 juli 2016

BNR over noodfonds voor Italiaanse banken

Cora van Nieuwenhuizen bij BNR over de oproep van de Deutsche Bank om een noodfonds voor Italiaanse banken in te stellen. Een slecht idee!

6 juli 2016

Interview over een sociaal Europa

 

Wat is een 'sociaal' Europa volgens Cora van Nieuwenhuizen.

20 juni 2016

BNR over Brexit

Cora van Nieuwenhuizen bij BNR over de mogelijke Brexit en de Europese Interne Markt.

 

Luister hier naar de uitzending

16 juni 2016

Elsevier televisie

Cora van Nieuwenhuizen bij Elsevier TV om te praten over het overtreden van de begrotingsregels van lidstaten en natuurlijk over de belachelijke uitspraak van Europese Commissie voorzitter Juncker dat Frankrijk meer tijd krijgt om het begrotingstekort aan te pakken, ‘omdat het Frankrijk is’. Dat kan echt niet!

9 juni 2016

Belastingontwijking: Cora van Nieuwenhuizen in de Telegraaf

Cora van Nieuwenhuizen, en de hele VVD delegatie, stemde in Straatsburg tegen het zogenoemde 'Anti-Tax Avoidance Directive’ rapport gestemd. In dit rapport staan vergaande voorstellen om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan. Zo wordt, onder andere, voorgesteld om een EU-brede 'zwarte lijst' van vermeende belastingparadijzen op te stellen. Dat klinkt sympathiek, en is elders al geprobeerd, maar zal eindigen in diplomatiek getouwtrek rondom de criteria. Extra Europese maatregelen bovenop het actieplan van de OESO om belastingontwijking tegen te gaan zijn slecht voor het Europese vestigingsklimaat en leiden tot verontwaardiging van de internationale handelspartners.

1 juni 2016

Ruimtevaart in de Volkskrant

Cora van Nieuwenhuizen in de Volkskrant over de nieuwe Europese lanceer mogelijkheid voor mini- satellieten.